top of page

Įspūdingų gyvenimo švenčių kūrėjas L. Galinis – apie naujausias vestuvių madas, kainas ir prietarus

DELFI.lt


Liutauras Galinis - vienas garsiausių asmeninių švenčių organizatorių Lietuvoje. Papulti į jo klientų sąrašą geidžia daugelis žinomų ir įtakingų jaunavedžių. Įspūdingos dekoracijos, preciziškas planavimas ir geriausių profesionalų komanda užnugaryje L. Galiniui padeda sukurti pasakų vertus scenarijus asmeninėms šventėms. Garsus vyras atskleidžia, kokios vestuvės šį sezoną bus geidžiamiausios, kiek tam reikia pinigų ir ką daryti, norint savo šventėje pamatyti pačią Lady Gagą.


„Vestuvių mados keičiasi, kaip ir viskas šiame pasaulyje. Be abejonės, klasika yra amžina, bet dabar pasaulinėje rinkoje vyrauja itin suasmenintos tematikos. Vis daugiau klientų renkasi bohemišką aplinką, ypatingus akcentus, kurie tampa jų individualumo ženklu. Stengiasi išryškinti tik jiems artimas pažinčių istorijas, simbolius. Visi siekia unikalumo.

Žmonės nori modernių, inovatyvių sprendimų, nevengia ryškių, ekscentriškų dekoracijų, kurios būna susietos su jų gyvenimo akimirkomis. Naujausioms technologijoms užimant vis didesnę mūsų gyvenimo dalį, jų nevengiama ir vestuvėse. Vizualizacijomis sušviesti vestuviniai tortai, valgiaraščių halogramos ir virtuali realybė suteikia daugybę naujų galimybių įsimintinoms šventėms. Yra tokių sprendimų, kad artimieji gali dalyvauti šventėse net per nuotolį, sukuriant neįtikėtiną įspūdį, kas anksčiau atrodė neįmanoma“, – pranešime spaudai apie vestuvių madas pasakoja L.Galinis.


Kalbėdamas apie vestuvių biudžetus, švenčių organizatorius atviras – susituokti galima ir už dešimt tūkstančių eurų, tačiau norint įspūdžio visam gyvenimui, gali prireikti patuštinti piniginę dešimtimis tūkstančių: „Jei žmonės nori savo šventėse matyti žinomus šalies atlikėjus, renginiui vesti renkasi matomus televizijos ar teatro veidus, erdvę nori puošti žinomų floristų kūriniais, tokios vestuvės gali prasidėti nuo trisdešimt tūkstančių eurų.

Visada juokauju, kad vestuvių biudžetas „lubų“ neturi ir jei norite savo šventėje matyti, kad ir Lady Gaga – viskas įmanoma, tačiau piniginę atverti teks itin plačiai. Tačiau visų mūsų norai ir galimybės skirtingos, o vestuvių organizatoriaus darbas – organizuoti jų įgyvendinimą. Manau, kad bet kokiose vestuvėse svarbiausia yra dviejų žmonių jausmai, kurių niekada neįkainos jokie pinigai.“

Lgvestuvės.lt įkūrėjas neslepia, kad prieš neriant į vestuvių verslą buvo įvairių baimių – renginių verslas ne visuomet pastovus, ant auksinės lėkštutės niekas užsakymų neatneša, o rinka, rodos, irgi pilna panašias paslaugas norinčių teikti žmonių. Visgi, L. Galinis nusprendė surizikuoti ir žengė pirmuosius žingsnius savo svajonės link. Vestuvių versle esame įpratę matyti moteris, atrodytų, kad gražiausia gyvenimo švente – vestuvėmis tarsi užkoduota rūpintis dailiajai lyčiai, tačiau Liutauras Galinis netruko šį mitą sugriauti: „Be abejonės, šioje rinkoje yra daugiausiai moterų, nors žinau ir kelis kolegas vyrus, kurie užsiima vestuvių organizavimu. Vos pradėjus viešai kalbėti savo socialiniuose tinkluose apie vestuvių organizavimą, dalintis jau suorganizuotų švenčių akimirkomis, sulaukiau didžiulio susidomėjimo. Ėmė daugėti susitikimų su būsimais jaunavedžiais. Ir jeigu anksčiau didžiausias krūvis apie vestuvių idėjas tekdavo nuotakoms, šiandien joms uoliai ruošiasi ir jaunikiai. Man labai džiugu, kad vyrai įsitraukia į visą procesą. Manau, kad daugelis daro klaidą neišklausę abiejų pusių. Kai ne tik klausai, bet ir girdi, sugebi abiejų norus sujungti į bendrą visumą, tuomet būna pačios gražiausios vestuvės, kurios atsiminimuose lydės visą likusį gyvenimą.“


Nors atrodytų, kad tokį darbą galėtų dirbti kiekvienas norintis, prieš tai reikėtų labai objektyviai įvertinti savo galimybes. Vestuvių verslas kupinas iššūkių, stresinių situacijų ir nenumatytų dirgiklių, kuriems įveikti reikalingi puikūs psichologiniai įgūdžiai:

„Emocinė šio darbo pusė, tikriausiai – viena reikšmingiausių. Tu privalai būti susikaupęs, greitai reaguoti į iššūkius ir rasti sprendimus, kurie viršys lūkesčius. Džiaugiuosi, kad mano patirtis leidžia ne tik greitai susidoroti su iššūkiais, bet ir numatyti kelis žingsnius į priekį, kad nekiltų nenumatytų siurprizų. O svarbiausias uždavinys – sukurti tokią šventę, kuri būtų gražiausia pasaka jaunavedžiams bei džiaugsmas svečiams.

Jausmas ir emocija, kurią matai, kai žmonės yra savo laimės viršūnėje ir supratimas, kad prie to prisidėjai tu, verčia nesustoti ir nuolat tobulėti. O besipildantis švenčių kalendorius įrodo, kad viską darai ne be priežasties ir tu reikalingas šioje srityje.“ Paprašytas įvardinti gražiausias savo kurtas vestuves, Liutauras Galinis ima šypsotis. Profesionalumas ir kokybė garsiam vyrui yra didžiausia vertybė, kurią jis puoselėja kiekvienoje savo organizuotoje šventėje. Ir nors jo bagaže ne vienerios Lietuvos garsenybėms organizuotos šventės ir švęsti savo šventes žmonės atvyksta net iš užsienio, išskirti gražiausią organizuotą renginį būtų sunku. O iššūkiai suorganizuoti vestuves vos per kelias savaites – misija įmanoma:

„Kiekviena šventė yra ypatinga. Išskirti kažką galime tik su kažkuo lygindami, o ar galime išmatuoti ir palyginti dviejų žmonių meilę svarbiausią gyvenimo dieną? Kiekvienas turime savo norus, įsivaizdavimą, galiausiai, biudžetą. Nesu tas, kuris apsiima organizuoti tik labai brangias vestuves. Jau minėjau, kad iššūkiai mane veda į priekį.

Mano darbe buvo įvairiausių atvejų – prisimenu, kai sulaukiau skambučio likus vos trim savaitėms iki ceremonijos. Nieko nėra neįmanomo ir nebūtina vestuvių planuoti prieš metus. Vestuvės pavyko, buvo tikrai įspūdingos ir sulaukiau ne vieno komplimento. Taip pat yra buvę iššūkių, kai norams ne visuomet palankios oro sąlygos. Pamenu, buvo labai karšta, tropinė vasara, o visos dekoracijos, fotosiena privalo būti iš gyvų gėlių, kurias reikėjo kažkaip išlaikyti gražias ir šviežias. Atrodė, kad ši užduotis neįveikiama, bet rezultatas viršijo visų lūkesčius. Arba lietuviškas lietus, o ceremonija lauke – apie viską turi pagalvoti, bet tuo mano darbas ir žavus“,– sako L. Galinis.


Iki šiol daugelis vadovaudavosi įvairiausiais prietarais ir save dėl neįprastų vestuvinių sprendimų varžydavo, tačiau jei nuspręstumėte, kad vestuvėse turėtų vyrauti ne balta, o juoda spalva, o šventė vyktų ne vasaros vidury, o auksinio rudenio popietę, trečiadienį, L. Galinis tikina, kad maloniai nustebintumėte ne tik save, bet ir artimuosius: „Tikriausiai, vienas labiausiai džiuginančių dalykų yra tai, kad jaunavedžiai vis mažiau svarsto, ką apie juos pagalvos aplinkiniai.

Mano misija – pasirūpinti, kad turėtumėte tokias vestuves, kurių dar neturėjo niekas kitas ir tai būtų didžiausia dovana jums. Dabar, nebelieka sezoniškumo, nes tuokiantis, rudenį, žiemą ar pavasarį galima surengti tokias vestuves, kurių niekad nepavyktų suorganizuoti vasaros metu.

Fotosesijoms sugalvojame vis įdomesnių lokacijų, o kur dar nestandartinis dekoras bei šventės tema. Idėjų ir minčių yra pačių įvairiausių, svarbiausias dalykas – perprasti ir išpildyti dviejų žmonių norus, bei pasiūlyti idėjas, apie kurias jie nė nesvajojo“, – tiki vedybų organizatorius.


Skaitykite daugiau: https://bit.ly/3X2M8ab



bottom of page