top of page

Garsus vedybų planuotojas atskleidžia, kas šį sezoną nuguls ant jaunavedžių stalo


Profesionalo užduotis – visur rasti geriausią sprendimą kiekvienai situacijai ir įgyvendinti net ir pačias netikėčiausias jaunavedžių svajones. Valentino diena – ta data, kai įvyksta daugiausiai sužadėtuvių, o vedybų planuotojai pradeda pasiruošimą naujam švenčių sezonui. Kasmet keičiasi ne tik vestuvių mados, stilistika ir tendencijos, tad su jomis asmeninių švenčių kūrėjai turi žengti koja kojon. Maistas ant vestuvių stalo – dalykas, be kurio nei viena sutuoktinių pora neįsivaizduoja savo vestuvių, tad jį reikia rinktis ypač atsakingai. Antradienio vakarą desertų butikas-restoranas „Sugamour“ garsiausiems šalies švenčių planuotojams pristatė naujausias gastronomines tendencijas.


Renginio nepraleido renginių vedėjas Žygis Stakėnas, marketingo specialistė Rima Olberkytė-Stankus, Renginių organizatoriai Erika Purauskytė ir Saugirdas Vaitulionis bei daugelis kitų garsių šalies švenčių kūrėjų.


Vestuvių ir renginių organizatorė Kristina Kaikarienė yra surengusi daugybę įspūdingų švenčių. Jos paslaugomis naudojosi ne viena įžymybė ir daugybė įtakingų verslininkų. Pasak garsios moters, vestuvių mados nuolat keičiasi ir jei anksčiau daugelis akcentavo dekorą ir šventės vietos pasirinkimą, dabar vis daugiau dėmesio skiriama vestuviniams patiekalams, kurių tendencijos keičiasi nuolat: „Dabar didžiausias dėmesys skiriamas maisto kokybei tiek vizualine prasme, tiek skoniu. Anksčiau visi norėjo daugybės patiekalų, didelių, sočių porcijų, labiau vyravo tradicijos ir mums įprastas maistas. Dabar jo būna mažiau, maisto porcijos tikrai mažėja, bet tuo pačiu išsiplečia įvairovė.


Jaunavedžiai stengiasi šventės dalyvius stebinti unikaliais, įmantresniais užkandžiais ar prabangiais desertais. Saldumynai taip pat privalo būti šiuolaikiški, tam skiriamas ypatingas dėmesys. Jie turi būti ne tik skanūs, bet ir derėti prie bendros renginio visumos, o dažnai ir atlikti dekoro funkciją. Mums įprasti tortai jau tampa nebemadingi ir greitai jų gali išvis nebelikti.“


Kaip pasakojo restorano tinklo vadovė Žaneta Birbilienė, maistas yra vienas svarbiausių dalykų vestuvėse. Būtent jis labiausiai įtakoja svečių nuotaiką ir šventinį pojūtį. O jaunavedžių lūkesčiai auga kasmet: „Matydami, kaip keičiasi vestuvinio valgiaraščio tendencijos, pristatėme specialiai tokioms šventėms kurtus patiekalus. Dabar daugelis atsižvelgia į savo mitybą ir nepakanka, kad patiekalas ar desertas savo dėmesį užsitarnautų vien skoniu. Yra žmonių, kurie iš savo mitybos raciono išeliminavę gliuteną, cukrų, yra veganai ar net žaliavalgiai.


Į tai reikia kreipti didžiulį dėmesį, o šiuolaikinės technologijos, virtuvės šefai ir švenčių profesionalai sugeba rasti aukso viduriuką, kas jaunavedžiams leis atsipalaiduoti ir nesijaudinti dėl papildomų rūpesčių. Keičiasi ir desertų mados, dabar jie turi būti pagaminti tik iš natūralių produktų, o kuriant desertus – tai vienas didžiausių iššūkių. Mūsų restorano konditeris Justas Mingėla išbandė daugybę įvairiausių technologijų, kol galiausiai mums pavyko rasti formulę, kuri leidžia desertus paversti unikaliais ir vertais tapti vestuvių hitu.“


Sparčiai populiarėjantis vedybų organizatorius ir lgvestuves.lt įkūrėjas Liutauras Galinis pritaria, kad tradiciniai vestuviniai tortai šventėse tampa vis retesnis reiškinys:

Kokybė visada yra pagrindinis rodiklis, tad jis ir yra pats svarbiausias. Aš esu organizavęs pačias įvairiausias vestuves skirtingomis tematikomis, norais ir biudžetais. Bet profesionalo užduotis – visur rasti geriausią sprendimą kiekvienai situacijai ir įgyvendinti net ir pačias netikėčiausias jaunavedžių svajones.

Štai kartą jaunavedžiai norėjo patiekti savo svečiams cepelinus. Kad ir kaip mes juos mėgtume, jie ne visuomet dera prie bendros šventės atmosferos, galų gale – estetikos. Bet neišsprendžiamų dalykų – nėra. Sugalvojome unikaliai pateikti itin mažus cepelinukus su šlakeliu grietinės ir tai buvo tarsi karšti vieno kąsnio užkandžiai. Svečiai negalėjo patikėti! Kalbant apie desertus – retai, kur išvysime saldainių vazas, margaspalvius keksiukus ir vaisių kalną. Viskas turi atrodyti estetiškai ir stilingai, juk ši šventė – viena svarbiausių gyvenime.


Ir, kadangi, vestuvinis tortas išlieka svarbiu vedybų šventės simboliu, aš stengiuosi, kad jaunavedžiai neprarastų to unikalaus momento pjaunant tortą. Dabar galime sukurti tokius tortus, kurie atrodys įspūdingai ir kartu bus sukurti iš dešimčių atskirų dalių. Tarkime, torto viršūnė bus iš atskiro sluoksnio, o piramidės apačia sukurta iš daugybės atskirų to pačio skonio ir stilistikos pyragaičių.“


Švenčių planuotoja Karolina Meginytė vestuvių versle jau aštuoniolika metų. Pasak jos, iššūkių darbe tikrai netrūksta, o tam, kad kaskart nustebintum jaunavedžius tenka ne tik sekti pasaulinėmis madomis, bet ir pasitelkti visą įmanomą kūrybą: „Jeigu mūsų klientas nori, kad jo vestuvinis tortas būtų aštuonių aukštų – mes tai įgyvendinsime. Visi žmonės turi skirtingus norus ir lūkesčius – vieni seka tradicijomis, kiti nori puošti maistą ir auksu. Dažnai būna tokių norų, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo neįgyvendinami, tačiau šis darbas tuo ir įdomus, kad norisi sukurti pačią gražiausią šventę.


Visgi, dabar galime pastebėti, kad jeigu akcentuojame maistą – svarbu, kad jis būtų gražus išoriškai, o jo skoniai būtų kuo įvairesni. Mes visi sekame įvairiausios mitybos principais. Vieni yra veganai, kiti žaliavalgiai, treti neįsivaizduoja savęs be mėsos. Tad čia reikia išmonės, kaip viską suderinti. Aš visuomet būsimiems jaunavedžiams rekomenduoju išbandyti degustacijas, viską paragauti dar prieš šventę, kad vėliau ir skonius galima būtų atsiminti, ir būti tikriems, kad šventėje bus toks maistas ir vestuvinis tortas apie kokį jie ir svajojo.“


bottom of page